Boken som jag har läst är “The Maze Runner” som är skriven av James Dashner. Den här historian utspelar sig i en framtid där ungdomar har blivit satta i en labyrint. Med Thomas som precis blivit satt i labyrinten så förändras mycket när han vandrar in i labyrinten.

I den här boken så finns det många karaktärer men följer huvud personen Thomas som blir beskriven lite som en rebel. Han är beskriven som en rebel för att han springer någonstans han inte skulle och han gjorde det ingen hade gjort förut överlevt en natt i labyrinten. Andra personer som är med Thomas är Teresa, Newt, Minho, Chuck, Gallt and Alby. Alby är beskriven som ledaren av alla i the Glade, tills Thomas kommer och blir som en ledare när Alby dör. Boken tar plats i framtiden när en sjukdom har kommit över världen och barn blir satta i Labyrinter. Platsen där barnen bor heter “The Glade”. Hela deras bostads plats är omringad av en stor vägg runt hela, de är i mitten av labyrinten. Allt detta har varit byggt av ett företag vid namnet W.I.C.K.E.D. Boken är skriven i både en modern och fantasi fullt sätt för att även om boken är modern så måste den vara skriven med fantasi för att boken är klassad som fantasi. Boken är full av komiska moment och har konstant spänning som drar en djupare in i boken. Boken har delar då Thomas får bakåt blickar och tänker på när han var fångad av W.I.C.K.E.D. vilket får en att vilja veta mer. Boken “The Maze Runner” påminner mig om en annan bok som jag har läst som heter “The Hunger Games”. Den här boken påminner mig om “The Hunger Games” för att den är också utspelad i en framtid där allt är korrupt och barn är tagna för att bli satta i en ring där de ska slås. Även om de inte slås i “The Maze Runner” så måste de ändå överleva mot de monster som finns i labyrinten. Jag tror att den här boken var bara skriven för att tonåringar skall ha en intressant bok att läsa som både intressant och rolig att läsa.

Jag tycker att det är en bra bok som kan dra in en i historien och so får en att fortsätta att läsa den. Jag tycker att det är trevligt att den här boken ingår i en bok serie med mer än fyra böcker. Boken har lyckats att både vara årlig och spännande samtidigt vilket jag tycker är svårt att hitta i böcker nu mera. Utav en bedömning mellan 1-10 så skulle jag ge den här boken en 7 för att den är både spännande och rolig. Jag skulle rekommendera den här boken till andra tonåringar mellan 13-16 år.

Av: Alexander MYP 9